Glaucoma

Plantilla:Infotaula malaltiaGlaucoma
Glaucoma d'angle tancat o agut a l'ull dret. Amb una pupil·la mitjanament dilatada i que no reacciona a la llum, i la injecció conjuntival modifica
Tipusmalaltia ocular i malaltia Modifica el valor a Wikidata
Especialitatoftalmologia Modifica el valor a Wikidata
Clínica-tractament
Patogènesi
Associació genèticaSRBD1 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Classificació
CIM-119C61 Modifica el valor a Wikidata
CIM-10H40-H42
CIM-9365
CIAPF93 Modifica el valor a Wikidata
Recursos externs
DiseasesDB5226 Modifica el valor a Wikidata
MedlinePlus001620 Modifica el valor a Wikidata
eMedicine1207470 Modifica el valor a Wikidata
MeSHD005901 Modifica el valor a Wikidata
UMLS CUIC0017601 Modifica el valor a Wikidata
DOIDDOID:1686 Modifica el valor a Wikidata

El glaucoma és una malaltia de l'ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma. No hi ha cap límit de pressió ocular per sobre del qual es desenvolupa el glaucoma: mentre que una persona amb una pressió relativament baixa pot tenir danys en el nervi òptic, una altra amb una pressió ocular alta durant anys pot no tenir danys en tota la seva vida. Tot i això, es considera normal una pressió intraocular de menys de 20 mm Hg.

La circulació fisiològica de l'humor aquós és essencial per a entendre el glaucoma. L'humor aquós es produeix en els processos ciliars, que el secreten a la cambra anterior. D'allí anirà a la cambra posterior per la pupil·la i finalment es drena pel canal de Schlemm, situat a l'angle iridocorneal.

Un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina amb la seva consegüent pèrdua del camp de visió, la qual cosa pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.


Developed by StudentB